De nationale en Europese klimaatplan- en monitoringsmechanismen

S. Akerboom, Matijs Peters

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademicpeer-review

Abstract

In de klimaat- en energietransitie staat het behalen van doelen voorop. Om die doelen te bereiken werken overheden samen met burgers, bedrijfsleven en maatschappelijke en milieuorganisaties om plannen te maken en deze uit te voeren. De uitkomsten van de uitvoering staan niet vast; onzekerheden in het proces en externe factoren kunnen ervoor zorgen dat de plannen niet altijd tot het gewenste resultaat leiden. Daarom kan het nodig zijn om plannen bij te stellen, bijvoorbeeld door extra maatregelen te nemen. Tussentijdse monitoring en evaluatie van klimaatplannen en resultaten stelt de overheid in staat om te beoordelen of bijsturing nodig is. In dit hoofdstuk gaan wij in op de klimaatplan- en monitoringsmechanismen op nationaal en Europees niveau voor het komende decennium. Deze vloeien voort uit een Europese verordening, de Nederlandse Klimaatwet en het Nederlandse Klimaatakkoord.
Original languageEnglish
Title of host publication2030: het juridische instrumentarium voor mitigatie van klimaatverandering, energietransitie en adaptatie in Nederland
EditorsCh.W. Backes, E.H.P. Brans, H.K. Gilissen
Place of PublicationDen Haag
PublisherBoom Juridisch
Chapter15
Pages267-274
ISBN (Electronic)9789059318793
ISBN (Print)9789462908529
Publication statusPublished - 16 Nov 2020

Fingerprint

Dive into the research topics of 'De nationale en Europese klimaatplan- en monitoringsmechanismen'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this