Description

De wetenschapper moet een schaap met vijf poten zijn – een schaap wat toponderzoek verricht, onderwijs verzorgt, bestuurt en begeleidt, samenwerkt met anderen en daarnaast ook maatschappelijke impact genereert. Maar is dat nog wel van deze tijd? De ene wetenschapper is immers sterker in onderwijs, de ander in het binnenhalen van subsidies. Wij voelen allemaal de druk om in alle rollen te excelleren: een mooie carriere, sportief lijf, leuke ouder, goede vriend en ga zo maar door. Hoe erkennen en waarderen we mensen voor hun kwaliteiten – en zorgen we ervoor dat ze vooral niet hoeven doen waar ze niet goed in zijn? Paul Boselie, Hoogleraar Rewards en Recognition, doet onderzoek naar deze problematiek in de wetenschap en Veerle Brenninkmeijer, universitair docent Sociale, Gezondheids- en Organisatiepsychologie onderzoekt de social druk die jongeren voelen. Beiden zijn verbonden aan Universiteit Utrecht.

Period12 Oct 2020

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleSchapen met vier poten verlaten de academische wereld
    Media name/outletPeople Power Radio via New Business Radio - (digitale) radiouitzending voor Future of Work netwerk
    Media typeRadio
    Duration/Length/Size1 hour
    Country/TerritoryNetherlands
    Date12/10/20
    DescriptionDe wetenschapper moet een schaap met vijf poten zijn – een schaap wat toponderzoek verricht, onderwijs verzorgt, bestuurt en begeleidt, samenwerkt met anderen en daarnaast ook maatschappelijke impact genereert. Maar is dat nog wel van deze tijd? De ene wetenschapper is immers sterker in onderwijs, de ander in het binnenhalen van subsidies. Wij voelen allemaal de druk om in alle rollen te excelleren: een mooie carriere, sportief lijf, leuke ouder, goede vriend en ga zo maar door. Hoe erkennen en waarderen we mensen voor hun kwaliteiten – en zorgen we ervoor dat ze vooral niet hoeven doen waar ze niet goed in zijn? Paul Boselie, Hoogleraar Rewards en Recognition, doet onderzoek naar deze problematiek in de wetenschap en Veerle Brenninkmeijer, universitair docent Sociale, Gezondheids- en Organisatiepsychologie onderzoekt de social druk die jongeren voelen. Beiden zijn verbonden aan Universiteit Utrecht.

    Over Future of Work
    Werk verandert: innovatie, digitalisering, en globalisering beïnvloeden ons werk. Deze maatschappelijke verandering biedt kansen en brengt uitdagingen met zich mee voor de organisatie van werk. People Power maakt samen met de Future of Work Hub van de Universiteit Utrecht een reeks programma’s over de toekomst van werk. De Future of Work Hub is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over werk.
    Producer/AuthorErik Nanninga & Glenn van der Burg
    URLhttps://peoplepower.radio/paul-boselie/
    PersonsVeerle Brenninkmeijer, Paul Boselie

Keywords

  • Future of Work